جمعه 9 آبان 1399 _ 13 ربيع الأول 1442 _ 30 اکتبر 2020

تاریخ : سه شنبه 3 اسفند 1395     |     کد : 64

برگزاری همایش بزرگ هم‌اندیشی دانشمندان برتر کشور درشیراز

تجلیل isc از پروفسور شهرام رضاپور(استاد دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ) و سایر دانشمندان برتر کشور

پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) طی مراسم باشکوهی ازدانشمندان برتر کشور ، دکتر شهرام رضاپور(استاد دانشگاه شهید مدنی آذربایجان )، دکتر داود دومیری گنجی،دکتر سعید عباس بندی،دکتر طاهر نیکنام، دکتر محسن شیخ الاسلامی با اهدای لوح سپاس و تندیس ISC تجلیل و تقدیر نمود .

به گزارش روابط عمومی دانشگاه ، به منظور تکریم و ارج نهادن به زحمات دانشمندان برتر کشور و بحث و تبادل نظر در خصوص شناسایی فرصت ها و چالش های پیش رو در رشد و توسعه علمی کشور، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری با همکاری بنیاد نخبگان استان فارس، اولین نشست "هم اندیشی دانشمندان برتر کشور" با حضور دانشمندان یک درصد برتر از سراسر دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور ، مسئولان حوزه های مختلف آموزش عالی کشور، و مقامات استان فارس در روزهای شنبه و یکشنبه، 30 بهمن الی 1 اسفند 95 در شیراز برگزار کرد.
محورهای اصلی همايش در سه پنل جايگاه ISC در اکوسيستم توليد علم، فرصت ها و چالش های حوزه آموزش عالی و ترويج و ايجاد دانشگاه های نسل سوم ارائه شد که در آن سخنرانان مدعو به شرح موضوعات و ضرورت و اهميت آنان پرداختند.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر وحید احمدی نیز در ادامه این همایش با بیان اینکه سهم ایران اسلامی در تولید مقاله‌های علمی 1.8درصد و در مقالات برتر، کیفیت علم 2.2 درصد را در جهان به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: با تلاش‌های علمی، تحقیقاتی و پژوهشی دانشمندان ما، ایران از نظر کیفیت دانشگاه‌ها جزو 13 یا 14 کشور برتر دنیا قرار گرفته‌ که داشتن بیش از 200 دانشمند نشان از بازگشت به خویشتن و توانمندی در عرصه‌های علمی است.
وحید احمدی با یادآوری اینکه در 12سال گذشته ارتقای مقاله‌ها را مبانی ارزش‌گذاری قرار می‌دادیم، گفت: هم‌اکنون با توجه به تغییر ظرفیت و رشد توانمندی و هم‌افزایی در مجموعه نهادهای علمی شاهد ظهور پژوهشگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها، تحقیقات گسترده و چاپ و توزیع مجلات علمی هستیم.

دکتر دهقانی رييس همايش و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام  طی سخنانی دراین همایش ، از جای گرفتن 43 دانشگاه ایران در میان یک درصد دانشگاه‌های برتر جهان خبر داد و افزود: کسب علم و فناوری نخستین بند از سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری بوده که با نگاه راهبردی معظم‌له بهترین راه برای تبدیل علم به ثروت و قدرت اقتصادی است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده 20 درصد از محققان برتر دنیا 66 درصد علم را تولید و همچنین 85 درصد از استنادهای دنیا را دریافت می‌کنند، افزود: بر پایه تحقیقات موجود 33 درصد از دانشمندان در حوزه مهندسی، 28 درصد شیمی، پنج درصد ریاضیات، 20 درصد از دانشمندان برتر مربوط به 9 حوزه علوم مواد، پزشکی، علوم کامپیوتر، فیزیک، بیولوژی، بیوشیمی، ایمنی‌شناسی، علوم اجتماعی و غیره هستند.
رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری ادامه داد: ارتقای علم، نوآوری، فناوری و تولید علم در جهان با سرعت در حال پیشرفت است و در این زمینه نسبت به 10 سال گذشته تعداد مقالات علمی دنیا پنج برابر شده که باید با سازمان‌دهی، ارزیابی علمی به‌صورت کمی و کیفی در اولویت کشور قرار گیرد.
دهقانی تصریح کرد: 50 درصد مقاله‌های علمی دنیا تنها 7 درصد استنادها را دریافت می‌کنند و نیمی دیگر نیز مورداستفاده قرار نمی‌گیرند و در این زمینه انتظار از محققان مربوط به مرزهای دانش است که با تبدیل به علم به ثروت و قدرت و حفظ ارزش‌های اسلامی که مورد توجه سند چشم‌انداز توسعه است گام بردارند.
وی بیان داشت: برای توسعه علمی کشور نیازمند برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری آگاهانه توسط پژوهشگران برتر کشور هستیم که از اهمیت به‌سزایی برخوردار است، زیرا علاوه‌بر کمیت بر کیفت تولید باید توجه ویژه‌ای شود.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اضافه کرد: از 4 میلیون دانشمند جهان، 60 هزار نفر جز یک درصد و 3 هزار نفر دیگر نیز در یک‌صدم درصد قرار دارند.
درپایان این همایش ، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)  طی مراسم باشکوهی ازدانشمندان برتر کشور ، دکتر شهرام رضاپور ( استاد دانشگاه شهید مدنی آذربایجان )، دکتر داود دومیری گنجی،دکتر سعید عباس بندی،دکتر طاهر نیکنام، دکتر محسن شیخ الاسلامی با اهدای لوح سپاس و تندیس ISC  تجلیل و تقدیر نمود .